CartVarukorgen ( 0 )
Moms visas:

Behandling av personuppgifter

 

När du handlar på Bellestore.se behandlar vi dina personuppgifter. Vi värnar om att behandla dina personuppgifter på ett säkert sätt. Här nedan informerar vi dig om vilka personuppgifter vi samlar in, hur de behandlas samt informerar dig om dina rättigheter i samband med behandling av personuppgifter.

Behandlingsansvarig för de personuppgifter vi behandlar är Bellestore AB. Kontakta oss om du har några frågor i samband med behandlingen av dina personuppgifter.

Det gör du enklast via avsnittet "Kundtjänst" på vår hemsida.

Syftet med behandlingen av dina personuppgifter är för att förbättra våra tjänster och när du gör en beställning via vår hemsida behandlar vi dina personuppgifter för att uppfylla det avtal vi ingår med dig. Dessutom måste vi spara viss information för bokföringsändamål, avgiftshantering och eventuell garanti- eller returhantering. Som vi förklarar nedan behandlar vi också uppgifterna med utgångspunkt i ditt samtycke till GDPR.

Vilka personuppgifter samlas in och behandlas?

1. Information som du ger oss via beställning

När du väljer att handla hos oss samlar vi in och sparar den information du ger oss.

Det är:

  • Ditt namn
  • Eventuellt Företagsnamn
  • Organisationsnummer (vid företagsbeställning)
  • Din e-postadress, som vi använder för att skicka dig information om din beställning eller andra kundärenden
  • Ditt telefonnummer, som vi använder för att ringa dig angående din beställning eller avisering av ditt paket
  • Din adress, som vi skickar dina beställningar till
  • Ditt födelsedatum (valfritt)

Det är frivilligt att lämna ut dessa ovanstående uppgifter, men de är samtidigt nödvändiga för att du ska kunna beställa från hemsidaen. Det betyder att du måste ange de här uppgifterna om du vill handla hos oss. Om de inte anges kan vi ej skicka några varor till dig.

När du handlar på Bellestore.se samlar vi in och sparar uppgifter som ditt namn, din adress, e-postadress och ditt mobilnummer. Vi behöver dessa uppgifterna för att kunna skicka din beställning till dig och kontakta dig om det uppstår frågor i samband med beställningen. Vi måste även spara denna information för bokföringsändamål, avgiftshantering och eventuell garanti- eller returhantering. Historiken raderas så snart syftet med behandlingen har uppfyllts. Du kan komma åt historiken via avsnittet "Min sida"på vår hemsida.

Vi sparar även IP-adressen som användes vid beställningen av säkerhetsskäl.

Eftersom vi använder oss av KLARNA, PAYPAL och PAYSON som betalsätt sparar vi inga kreditkortsnummer hos oss, utan de sparas istället av KLARNA, PAYPAL OCH PAYSON. Vid betalning med SWISH sparas ditt mobilnummer hos banken som referens för vartifrån betalningen kommer.

Om du kontaktar vår kundtjänst samlar vi in den information som du ger till oss i samband med kontakten.

Det är:

  • Ditt namn
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Beställningsnummer

Denna information sparas endast som historik till beställningen eller om det gäller en reklamation. Informationen raderas så fort syftet med kontakten har uppfyllts.

 

2. Information som vi tar emot när du använder våra tjänster

När du använder vår hemsida samlar vi in och sparar loggdata i samband med ändringar som görs av din kundprofil, kan t.ex. vara ändringar av din adress eller ditt telefonnummer, samt loggdata kopplade till kategorier och produkter som du klickar på eller söker efter. Det gör vi för att kunna spåra relevanta ändringar och lära oss om kundernas intressen, för att på så sätt förbättra vårt produktutbud och våra erbjudanden. Uppgifterna används också för att vi ska kunna visa dig liknande produkter eller skicka dig liknande erbjudanden (om du uttryckligen har bett oss att göra det). 

 

  • Åtkomst till personuppgifter och uppdateringar. För att ha koll på vilka uppgifter vi har sparat om dig kan du smidigt skapa dig ett användarkonto. Där på din sida kan du ändra de uppgifter som finns samt ge samtycke till om vi får skicka erbjudande via SMS och nyhetsbrev och erbjudanden via epost.
  • Återkallande av samtycke. Om du senare ändrar dig angående vår möjlighet att samla in uppgifter om dig från vissa källor som du tidigare har godkänt, kan du helt enkelt återkalla ditt samtycke genom att ändra dina inställningar på "Min sida" på hemsidan. Om du skulle göra det är du införstådd med att vissa tjänster kanske inte fungerar som de ska. Du kan också kontakta kundtjänst om du undrar över något
  • Radera ditt konto. Om du av något skäl väljer att radera ditt användarkonto kan du göra det genom att logga in på din kundprofil på "Min sida" på hemsidan.

 

Säkerhet & Informationsskydd

Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Vi använder oss av krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs över internet. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information och göra backup finns därför i avsedd samt säker miljö i Sverige.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

Utlämnande till tredje part

Vi säljer inte vidare dina personuppgifter till tredje part, och vi utbyter eller vidarebefordrar inte heller någon information till tredje part. Tredje part får endast visa data om det är nödvändigt för att de ska kunna utföra sina specifika tjänster till oss (t.ex revisor och bokföringsbyrå), så att vi i vår tur kan tillhandahålla dig våra tjänster. Relevanta uppgifter som måste samlas in för att genomföra köpet kommer att delas med våra betalnings- och transportpartner.

Databehandlare är andra parter som vi anlitar för att behandla personuppgifter. Vi ingår stränga avtal med dem för att upprätthålla datasäkerheten i sådana fall. Vi anlitar följande databehandlare i samband med våra tjänster:

 

DatabehandlerÄndamålUppgifter som deles
ZendeskKontaktcenterlösning för kundservice gällande hantering av inkommande chat, epost och sociala medier.- Telefonnummer

- E-postadresser

- Mail-historik

Trustpilot Inc

 

Ratings av kundupplevelser- E-postadress

- OrderID

Delumo

Assist Media

Nosto

Personliga annonser på Facebook, Instagram, Google och på olika hemsidor.- Tracking cookies för att spåra användarbeteenden.
Mailchimp

 

Skicka nyhetsbrev- E-postadress

- Kundnamn

- Adress

- Kundbeteenden på hemsidan

Addwish

 

Kunna personifiera de produkter som kunden ser. Triggar kunden till att göra en handel.- Spåra kundens beteende på webbplatsen för att visa personligt innehåll
Google AnalyticsÖvervaka försäljningen på hemsidan och vilka källor kunden kommer till hemsidan från.- Alla beställningar

- Produkter

- Kundbeteende på hemsidan

- Tracking av källa (Var kunden kommer från)

Google Adwords

Annonser i Googles annonsnätverk- Order

- E-postadresser

Facebook

Instagram

Annonser på Facebook och Instagram- Kundbeteende

- E-postadress

- Plats

- Order

Increasly

 

A/B test av vår hemsida- Order

- Kundbeteende

KickoffLabs

Wikinggruppen

Registrering/samling av e-postadresser till nyhetsbrev.- E-postadress

- Kundbeteende

- Var kunder kommer från

- Tidspunkt för sign-up

- IP/mac-adress

Listagram

 

Popups- IP adress

- E-postadress

- Postnummer/stad

Addwish

 

E –post med information om att man har varor i kundvagnen, med en länk för att kunna genomföra beställningen.- E-postadress
FöretagsappSkötsel av app och kontaktformulär via appen

- Namn

- Epostadress

- Telefonnummer

Klagomål

Du får givetvis kontakta oss om du har några frågor eller funderingar när det gäller vårt sätt att behandla dina personuppgifter. Om du anser att vårt sätt att behandla personuppgifter strider mot dessa regler eller några sekretess- eller personuppgiftslagar (GDPR) kan du också klaga till Datainspektionen. Information om hur du kontaktar inspektionen hittar du på Datainspektionens hemsida: www.datainspektionen.se.

Ändringar

Då och då kan det hända att vi behöver ändra vår information om hur vi behandlar personuppgifter, t.ex. vid ändringar på vår hemsida eller av våra tjänster, eller om det blir gjort ändringar av lagar och regler i samband med behandling av personuppgifter. Om denna information ändras kommer vi att meddela dig, förutsett att vi har dina kontaktuppgifter. Annars kan du alltid lätt komma åt den aktuella informationen på vår hemsida.

Kontaktinformation

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om denna integritetspolicy, behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill begära ett registerutdrag. Vår kontaktinformation hittar du här.

 

   


Produkter

Handla

Information